Sinpro går «live»… !

21. februar 2017

Da skjer det!

Daglig leder, Sigbjørn Langvik ønsker herved alle velkommen til å besøke den nye siden til Sinpro. Langvik ble ansatt for å lede Sinpro i fjor høst og er i dag travelt opptatt med å gi bedriftsklyngen et innhold som er attraktivt og relevant for medlemsbedriftene.

– Etter litt venting er dette altså den nye, rykende ferske hjemmesiden til Sinpro, sier en fornøyd Langvik. Om den nye siden sier han; – Vår ambisjon er at siden levende og oppdatert skal formidle nyheter og arrangementer relevant for medlemsbedriftene og alle andre som er interesserte i næringslivsutvikling i regionen. Tips til nyheter og temaer på prosjekter eller arrangementer mottas med takk. Sinpro er til for bedriftene – derfor skal bedriftene også sette agendaen og prioriteringene.

Hva er egentlig Sinpro?

– Sinpro er det vi kaller en bedriftsklynge for regionen. Sinpro jobber for at bedrifter skal møtes og jobbe sammen på områder som er generiske – altså allmenngyldige, om du er elektriker eller skipsbygger. Har du tro på at man kan lære av å møtes og dele kunnskap og erfaringer – da er Sinpro et bra sted for din bedrift. En næringsklynge skal være et nettverk og en arena hvor man møtes for å dele tanker og idéer – hvor rørleggeren kan lære noe av skipsbyggeren – hvor produsenten av kontrastmidler kan lære noe av de som arbeider med oljerettet virksomhet.

– Typiske prosjekter vi jobber med, fortsetter Langvik, er forbedringsprosesser i organisasjonen, innovasjon, bærekraft og «grønt skifte!, teknologi og markedsutvikling.. Vi arbeider alltid i fellesprosjekter – en slags overbygning, hvor hver bedrift har sine konkrete internprosjekter rundt den aktuelle tematikken. Slik lærer man av hverandre, samtidig som man får implementert nye prosesser, ny teknologi eller utviklet nye produkter.

– Bedriftsklynger har over hele landet vist seg å være et effektivt redskap i næringsutviklingen. Industri og næringsliv vil alltid være i utvikling, gjenstand for omstillinger eller nye rammebetingelser. Da er et nettverk et egnet sted for inspirasjon, kunnskap, kreativitet og fornyelse. Sinpro er selvfølgelig da også et sted hvor man bygger relasjoner til samarbeidspartnere, kunder og leverandører.

Er Sinpro for alle?

– I Sinpro har vi en lav terskel for medlemskap, men vi ønsker bedrifter med et vekstpotensiale og som kompletterer kompetansen i klyngen. Vi har bedrifter fra 1 ansatt til flere hundre, så kompetanse og evnen og viljen til å vokse som bedrift er mer betydningsfull enn antall ansatte. Fanen «Medlemmer» viser hvem som er med i dag og gir kanskje et bedre svar på spørsmålet, avslutter Langvik.

 

Sinpro har kontor på Havutsikt ute på Saltverket. I tillegg til å ha flott utsikt over Bankefjorden og ut mot Ryvingen har vi praktiske og delikate fasiliteter for møter og kurs. Lise ordner snitter eller varme supper om det trengs for å heve stemningen under en samling eller møte..