«Future Technology Platform» hos Strai Kjøkken.

17. februar 2017

Den iherdige og drivende flinke arbeidsgruppen i Future Technology Platform, som går under navnet «Kongelig Faglig Forum» (KFF) var på et meget interessant bedriftsbesøk hos Strai Kjøkken. Gruppen var for anledning utvidet med deltakere fra Effera as i Kristiansand.

Våre venner i Strai Kjøkken, to blad Tobiassen, brukte av sin verdifulle tid til å vise oss rundt i dels veldig moderne produksjonslokaler. For å kunne produsere i Norge – med tøff konkurranse fra utlandet, har Strai Kjøkken investert i robotisering og automatisering i deler av produksjonslinjen. Detter har vært avgjørende for å beholde arbeidsplasser i Norge og har bidratt til en jevn god vekst og utvikling.

Vi fikk bivåne roboter i sving med bl.a. transport, boring og maling. Strai skal håndtere et utall av skreddersøm for kunder. I dag skjer programmeringen av roboter direkte fra ordre. Dette betyr f.eks at man kun borer de hull kunden trenger for sin bruk – og sparer derfor arbeid og tid på å bore mange hull man ikke trenger – og penere blir det også.

Strai Kjøkken har vært så generøse og blitt med oss i forbindelse med «Take-off»-arrangementet i Future Technology Platform prosjektet. Se eget program for det. Da skal vi bruke «Strai Kjøkken 2025» som et «Case» hvor vi bruker tilegnet kunnskap om fremtidsteknologi til å skape framtidens kjøkkenfabrikk.

Vi gleder oss!!